Jag röstar inte på Sverigedemokraterna – läs mer på www.sverigedemokraterna.de">”sverigedemokraterna"

Tuesday, October 7, 2008

Den bortglömda parken



Hej.

Dags för en ny uppdatering. Denna gången tänkte jag ge en inblick i en okänd del av en av Norges mest besökta turistattraktioner. Frognerparkens nedersta del, kallad Frognerdalen. Det vill säga den nedersta, relativt vildvuxna dalen som leder från den välvårdade parken och nedöver mot Sköyen och Drammensveien.

Den frodiga parken kretsar vid Frognerbekken, som forsar på sina brantaste platser och rinner mera makligt på de mindre kuperade platserna. Den har sedan sitt utlopp i Frognerkilen, bara några hundra meter från punkten där parken upphör i asfalt alldeles intill Galleri Dobag.


Denna skuggiga och på soliga dagar, svala pärla där blomsterplockning är förbjudet, är nog mest känd bland ivriga joggare, eller cyklister som färdas mellan Majorstua och Sköyen. Men jag kan rekommendera att ni en tursöndag, droppar det idylliska Bygdöy och hellre tar promenaden från Sköyen uppåt mot Oslos postzon 03. Sen får ni också ivriga japaner som bonus. Kretsande likt gamar runt Vigelands skulpturer, med kameran alltid redo i sann
Baden-Powell anda.

Hösthälsningar från Marcus.


No comments: