Jag röstar inte på Sverigedemokraterna – läs mer på www.sverigedemokraterna.de">”sverigedemokraterna"

Monday, July 14, 2008

M/S Innvik-båten som överskuggar operan



Lördag förmiddag styrde jag äntligen min kos mot detta motordrivna skepp som är uppkallat efter en ort i Stryn kommun i Sogn och Fjordane på norska västlandet. Charmigt beläget sedan 7 år! i Björvika i Oslo, steg jag ombord i behov av en kaffe och våffla och sol från en nästan molnfri himmel.

På däck satte jag mej och njöt av en nygräddad våffla och ett gott kaffe. Mitt sällskap på denna sightseeing drack pilsner till bra pris. Utsikten på det öde däcket (jo faktisk!) var strålande. Operan ligger främst i blickfånget, framför Ekebergåsen med restaurant och gamla Sjömansskolan. Att det sen ligger några containers längre ut kan man ha överseende med.

På operan traskade massa turister runt utan att inse att att Innvik är den verkliga pärlan i området.
Från Innvik kan man ju også betrakta operan från lagom avstånd, och slipper risken att bli snöblind.

Servicen på båten var storartad, och när vi frågade om olika saker fick vi till och med en guidad tur runt båten, med en kort sammanfattning av båtens historia, men också båtens framtid. Båten har som sagt legat til kaj vid Bjørvika i hela 7 år, till de flestas ovetande. De beskriver båten som Oslos kulturskepp, där båtens kärna består av en teatersal som tar upptill 200 människor. Konserter arrangeras också, f.ex nu på fredag då Ras Nas har konsert kl 21.00.

Förhoppningsvis ligger denna pärla kvar här också efter att Björvika är fullständigt restaurert och moderniserat som en del av projektet Fjordbyen, men kvinnan som visade oss runt på båten uttryckte dessvärre inga såna förhoppningar, och beklagade sej också över den dyra hyran.

Innvik kan också skryta med sol på däck i betydligt fler timmar än det själlösa och sterila Aker Brygge kan.
Hur feststämmningen på båten är utöver kvällen har jag inte ännu fått testat, men det blir troligtvis gjort inom en snar framtid. Men att räkna med hålligång fram till småtimmarna är knappast att räkna med, då båten måste ta hänsyn till sina övernattningsgäster. Men gott över midnatt har du säkert lov att svänga en sejdel i glada vänners sällskap på båten. Denna fantastiska båten har rätt och slätt fantastiskt många användningsområden. Själv vill jag åka på jobbseminar på båten......:)

Lägger in några användbara länkar i förhållande till båten, men allra bäst är att besöka båtens egen nätsida, som är både informativ och roande att läsa.

Utelivsguiden testar båten.

Aftenposten besöker Innvik.

Kulturskipet Innvik


Hoppas du tar dej tid att besöka båten i stället för Aker Brygge en gång i sommar. Är du som mej, blir det flera besök.

Over and out.

No comments: