Jag röstar inte på Sverigedemokraterna – läs mer på www.sverigedemokraterna.de">”sverigedemokraterna"

Tuesday, July 29, 2008

okända badpärlor i Oslo-Lysakerelva




Hej.

I dessa kokande dagar när Oslos befolkning flyr från kontoret och asfalten och i stället ockuperar de få öppna strandzoner stadens kommun har kvar, så tänkte jag rekommendera en naturskön och fridfull badplats för dej som fått nog av skrikande småungar, tång, saltvatten eller open display på Huk.

Vackert belägen alldeles nedanför fotbollsanläggningen på Röa, där Dynamite Girls normalt underhåller finner du en precis lagom forsande liten älv, insprängd mellan klippor och en sval lövskog. Vattnet är skönt svalkande på heta dagar, och att bara lägga sej i en fors och låta sej masseras av det pulserande vattnet är otroligt behagligt.

Hallonen växte också rikligt längs med älvens bredd, och mellan doppen njöt vi av detta naturens eget godis. Är du som mej, inte simkunnig, så kan det vara några otäcka ''hål'' på älvens botten. Det i tillägg till strömmande vatten kan vara lättare obehagligt om du heller inte är som en fisk i vattnet.
Jag rekommenderar starkt att använda badskor, eller sandaler vid badning här, då älvens botten är stening, vass och allmänt elak mot dina fötter. Alternativet kan vara en käpp att stötta sej mot, när forsen och botten blir för tuff. Men för dej som hoppas på att förena nytta med nöje och samtidigt som du badar fånga din middag, en stor öring, så måste jag göra dej besviken. Inga fiskar så långt ögat nådde. Njut sommaren-Nästa inlägg kommer från Åndalsnes.




3 comments:

Anonymous said...

Sørkedalselva er navnet altså? Det har vært mye navnforvirring på denne vannåren. Lysakerelva, Røaelva osv.
Men et genialt sted å ta seg en dukkert, er det i hvert fall.

Anonymous said...

Etter en liten undersøkelse og finlesing av kart, så er jeg av den oppfatning av at du har feil navn på elva. Sørkedalselva renner ut i Bogstadvannet, mens elven (i din artikkel) som renner ut fra Bogstadvannet heter Lysakerelva.

Unknown said...

vaket Magnus. Går lite fort ibland, till och med för en van bloggare:) Visste ju att älven heter Lyaskerelva egentligen. Skäms