Jag röstar inte på Sverigedemokraterna – läs mer på www.sverigedemokraterna.de">”sverigedemokraterna"

Wednesday, October 14, 2009

Utsikt och mat över Oslo


Hej.

De allra flesta känner till både Ekebergrestauranten eller Holmenkollen restaurant där man kan både dinera och vinera (!?!?). Men ack, vet ni inte bättre än så måste jag upplysa er. Platsen att inta mat och dricka inklusive utsikt på är för ögonblicket.... Grefsenkollen. Boka om julbordet, åk upp en söndag, flytta födelsedagen eller nyårsfesten hit! Grefsenkollen som för ögonblicket där den reser sig över Oslo framstår som en mångsidig arena för nöjen och underhållning (inte bara en skidstuga alltså). Nu med egen scen med blandad musikalsk smågott under senhösten. Prisklassen i restauranten är väl ungefär som förväntat, men inte avskräckande. 3-rätters menyn går f.ex på 450,-.

Annars kan man ju också ta en matbit, eller bara en bulle och en varm kopp choklad när man åker alpint i Grefsenkleiva eller kjälke med nedfart i Akebakkeskogen. På söndagar går det buss, annars är det en ''uphill climb'' på cirka 20-25 minuter från spårvagnen på Grefsen, 12 minuters promenad från buss 56 som avviker till Solemskogen eller buss 25 på Lofthus.

Maten har jag testat, lokalerna likaledes. Burgaren och Skagentoasten var alldeles utsökt så var också servicen. Bilder:

5 comments:

Unknown said...

Får du betalt for å skryte så mye av Grefsenkollen eller?

Siquidem said...

Haha, instämmer med föregående talare! :)

Verkar fint dock, man kanske skulle ta sig i kragen och pallra sig dit. Bara varit på Ekebergsrestauranten.

För övrigt kan jag informera om att det är en strålande höstdag i klyktattarland!

Marcusellos said...

Tig stilla...kom er ut och gästblogga istället. Nej då. Vi låter dessa svara på om jag får betalt. Sänder en mail till: booking@grefsenkollen.dvgl.no. Hoppas verkligen dom kan svara......

Unknown said...

Det er visst flere som mener som deg:

* Grefsenkollen

Grefsenkollen har nyoppussete lokaler og gourmet-kokker. Ukjent perle hvor man får flott utsikt med på kjøpet.

http://www.klikk.no/reise/storby/article474947.ece

Unknown said...

Ukjent perle is tha word..... jag sa det först!