Jag röstar inte på Sverigedemokraterna – läs mer på www.sverigedemokraterna.de">”sverigedemokraterna"

Monday, September 1, 2008

Wenches cafe i Schweigaardsgate Oslo





Hejsan.
I hjärtat av det okomplicerade, avslappnade och den fridfulla stadsdelen Gamlebyen i Oslo finner du denna charmerande cafe. En cafe befriad, från trånga passager, barnvagnar med skrikande barn och folk som prövar att vara något dom inte är. Servicen är opåklaglig, oformell och trevlig.

Dessutom ligger prisnivåen betydligt under urbana och hippa kaffebarer i mera kommersiella områden. Men då får du ju också barnskrik, oväsen och andra irritationsmoment på köpet. Eller höga barstolar som får ryggen och rumpan till att skrika.

Menyn består bortsett från kaffe, te, läsk och öl! av lättare måltider som sandwiches och lättare bakverk. Ryktet har också nått mej om att de snart börjar servera Weissbier på Wenches. Få platser i Oslo som kan skryta med det.

Lite kuriosa om platsen: Har du sett filmen 37 och en halv, så känner du troligen igen platsen då den figurerar i filmen med jämna mellanrum (eller är jag ute och cyklar nu?).
Generellt kan sägas att den pittoreska gatan kantas av mysiga cafeer och gallerier. Annat var det förr, då Schweizgaards gate kunde vara ett rent Helvete.

Fyll gärna på med kommentarer, då jag vet någon av mina fasta bloggläsare ofta besöker Wenches och har mer kött på benen i förhållande till Wenches än mej.

Cafe Mocca någon?


3 comments:

Anonymous said...

Du er dyktig. Jeg fikk veldig lyst å gi Wenches et besøk!

Unknown said...

Tackar för beröm. Wenches bör besökas. Själv är jag väldigt förtjust i deras caffemocha. Blir nog Wenches innan quizen på fredag. Eller vad säger du Andre?

Unknown said...

Klart det Marcus! Finnes ikke et bedre sted å ta seg en kaffe fredag ettermiddag. Det er Wenches eller Cafe de Flore