Jag röstar inte på Sverigedemokraterna – läs mer på www.sverigedemokraterna.de">”sverigedemokraterna"

Thursday, March 5, 2009

Mogador cafe-Grünerlökka Oslo

Välkommen till en ny stadsdel, ''Lökka'', eller Grünerlökken som många nyinflyttade svenskar säger........... Mest känd för hippness(?) knarkförsäljning, haschrökning och nedpissande av kyrkan i parken,barnvagnsvänliga cafe latte-platser för moderna mammor och ett stort Södermalmskomplex.

Cafe och restaurant Mogador på hörnet av Sofienbergparken serverar i alla fall, smakfulla rätter, från i första hand Marockos kök. Cafeet startade i 2003, men matserveringen etablerades senare. Platsen är lugn och behaglig med samma prägel på inredning som på mat. Och både, mat, kaffe och öl(Heineken!) smakade verkligen gott.

Servicen var möjligt lite långsam, men vad gör väl det när man har tid, och allt smakar gott. Annat värdt att nämna kan vara att restaurangen ligger i omedelbar närhet till ''Lökkas'' varierande utbud. Dock har väl det hippa i den gamla arbetarstadsdelen flugit sin kos, och nu kommersialiseras det mer och mer med butikskjedjor snart överallt. Då är det fint att resturangen Mogador finns. Bilder kan du se här, på den informativa nätsidan Mogador omger sig med. Undrar om ön Mogador är lika behaglig?

4 comments:

Siquidem said...

Tycker Grünerlökka är trevligt men lite överskattat. Men det är klart, nu är det vinter och man är bitter i allmänhet...

Topp tre platser att ta med turister till? Tips på det?

Själv har jag tänkt i banor som Vigelandsparken, Bygdöy samt Karl Johan, men det känns väldigt mainstream!

PS. Länkar till dig om det går bra.

Unknown said...

Går jättebra, följer ju med på din skruvade(!?!?) blogg också. Anar ajg att du bor på Lökka?! Har en lista med platser att blogga om nu..men få i Oslo...Tackar för inspel. Mycket beror ju på turisterna. Bygdöy är en pärla. Och öarna i fjorden. Jag håller ju till en del i skogen, där man slipper människor;) (ref. Doppler av Erlend Loe) och tycker Oslomarka har massa underbara platser.

Siquidem said...

Hallå hej! Håller till mellan Grönland och Grünerlökka, kan man säga. Och det är klart, Grönland är spännande på ett annat sätt än Grünerlökka, men inte lika fint, äsch, men ändå på sätt och vis, äh, det kan man ju dividera ihjäl sig om... :)

Unknown said...

Absolut. Därför lägger jag debatten död och undertrycker min mening:)