Jag röstar inte på Sverigedemokraterna – läs mer på www.sverigedemokraterna.de">”sverigedemokraterna"

Tuesday, May 19, 2009

Bloggen goes mellersta Norrland.

Då snackar vi Sverige igen. Norrland är egentligen halva Sverige, men folk i Stockholm och nedåt
slänger gärna ur sig:
-Det är en plats i Norrland någonstans.
Okunskap och ignorans kallas sånt. Så jag ska till Hälsingland och Medelpad i helgen.
Hudiksvall ska jag på nytt stifta bekantskapen med. Minnen som etsats sig fast därifrån är världens (?!?!) mysigaste badstrand. En schysst minigolfbana finns där också. Vad mer? Dansbana för hambo och andra danser borde ju finnas där? Hälsingland är ju knätofsarnas område tror jag....

Senare under helgen rör jag mig vidare till Klyktattarnas grannskap och Sundsvall. Staden mellan Södra och Norra berget, som faktiskt är Sveriges mest förorenade stad, och bråkar med Umeå om vem som är Norrlands huvudstad. Dom har ett casino (Sveriges första faktisk), en gatufest och ligger ganska bra sett logistikmässigt, i hjärtat av Norrland.

Annars har staden ett relativt rikt idrottsliv, med basket, hockey, fotboll som de stora. Södra berget har också otroligt fina skidsportsanläggningar. Förhoppningsvis har jag mer att fylla på med här, när jag varit där på nytt. Men några bilder från Max blir det inte. Men kanske en Bitlinepizza?

Blev ingenpå ovan nämnd plats, men väl på Gonzalo (Gonsalo?). Fick inte chansen att gå Tarzan- eller Björnstigen heller:(. Men bilder ska ni få!
I tur och ordning:

Bild 1: Landsbygden i Hälsingland, mellan Bergsjön och Hudiksvall.
Bild 2: Stadshotellet i Hudiksvall. Anrikt är ordet.
Bild 3: Storgatan (heter den så) i Sundsvall i regnet. Taket vid McDonalds ger skydd.
Bild 4: Tunnebro, söder om Söderhamn vid Europaväg 4 (Lissabon-Helsingfors). Alla rastplatsers mor.

4 comments:

Siquidem said...

Men vad är detta? Ska du hänga i min hemh00d?

För övrigt kan jag rekommendera gott om tid, oömma kläder samt ickefjolligt sällskap om du ska till Södra Berget. Tarzanstigen ftw!

Hamnar du där så kräver jag bildbevis! Borde finnas skyltar där fortfarande.

Argh, varför måste man jobba och slita när man kan gå i lera och sörja... Eller hur det nu var :)

MarcusEllos said...

Norra/Södra..Vilket är vilket. Undrar om jag blandar i inlägget. Norra är det bakom Idrottsparken, eller hur var det?

Ja, människor som säger fetnjut är det ju inte särskilt svårt att placera på kartan!:) Frågan om vi hinner med några berg alls.. Blir nog hellre sköna foton utifrån Nacksta;). Ordentlig fotodokumentation kommer från Gatufesten...

Siquidem said...

Doh! Det är inte jag som säger fetnjut, det är du. jag nöjer med mig med njut, eller så fläskar jag på med mitt sniksociolektrelaterade ärkenjut.

Tror aldrig jag har varit på Gatufesten. Men så är jag inte från Sundsvall. Kan inte heller skilja på Norra och Södra berget.

Marcus-ellos said...

Jobbar och sliter du då? Eller går du i lera och sörjer? ;) Förresten missar du säkert inget om du inte går på Gatufesten. Bara massa klyktattare försöker prata ordentligt. Eller ”föschöker” som de säger. ''Nårnstanz'' i Sverige..