Jag röstar inte på Sverigedemokraterna – läs mer på www.sverigedemokraterna.de">”sverigedemokraterna"

Saturday, May 16, 2009

Bloggen live-bloggar från 17 maj-frukost.

Hej i natten.

Om tekniken och skrivglädjen är med mig, fyller jag på med något som bör beskådas i morgon förmiddag. Direkt från 17 maj-frukosten rapporterar er utsända, Marcusellos. Följ med från kl 10.00 från en lägenhet i stadsdelen Grönland Oslo.

09.25:

Jag är på plats, första av alla gäster. Vad är det med er baggar? Trodde ni hade bråttom att fira dagen i dag. Nåja, jag fruktar dubbelt firande, sedan Norge vann en tveksam musiktävling i går. Tävla i musik går ju inte.......

17-maj frukost är visst the place to be. Är du inte inbjuden, bjud in dig själv!
Förresten, dagen till ära så kommer nästa inlägg och alla de efterföljande föregå på norska. Dock inte nynorska.

Gratulerar med dagen, så länge!

10.23

Gjestene har begynnt å ankomme.
Skulle tipse om alternativ 17 mai-feiring. Kuba ved Akerselva (en park) holder noen konserter ut på ettermiddagen/kvelden. Intressant fakta er at 1/4 nordmenn ikke vet hvorfor man feirer nasjonaldagen. Hvor mange svensker vet hvorfor vi feirer svenska flaggans dag forresten? Jeg får masse inspill rundt mitt livebloggende. Må holde hjernen klar og det mousserende vinet må inntas i moderate former.

11.25

Vi diskuterar bunader (folkdräkter). Hvilken djungel det virker å være.... pjuh!
Eller så er det noen i selskapet som er politisk ukorrekt idag, og markerer mot samfundet med stygge sokker. Good call!
Noen av gjestene har ramlet in slitne fra gårsdagens fairytale, medan andre påpeker at ordentlige 17 mai-feirere ikke jobber dagen derpå. Maten er utsøkt, lefser, spekemat, potetsallat, mousserende vin. Frukosten overgår i brunch og jeg mangler bare kaffen nå!

12.20

Sitter og følger feiringen på NRK. Fra verdens alle hjørner rapporteres det. Jeg er ikke særlig bereist, men lurer på om noen andre nasjoner feirer sin nasjonaldag som Norge? USA kanskje? Noen som har noe å si på dette? Uansett så er vel dette en treffende bilde av 17 mai.... fra Sverige. Hm?!?!?

13.39

Bloggen takker for sig for nå. Nå bør vel alle og enhver komme seg ut i den deilige vårsolen. Jeg skal bare tilføye, at enhver nordmann med selvaktning IKKE sverter ned bunaden og blir grisedrita. Så pass respekt bør man ha for kulturarvet. Hvis ikke så er det rett til gapestokken, right?

Ha det

P.S

Klockan är 22.09.

17 maj är över, och jag har nog haft min bästa norska nationaldag i landet under mina år här. Tack till Ravi för det som var så snäll och vänlig att bjuda in en vilsen svensk på mysig frukost. Tack också till övriga sällskapet!

4 comments:

Siquidem said...

Tveksam musiktävling? Icke! Vilket rekord för ett land som kommit sist flest gånger!

Argh. Döv och förkyld.

17 maj-frukost på Grönland, huh? Kanske får gå ut och spana på balkongen...

Unknown said...

Jamen, döv är ju bra, då slapp du höra musiken igår? ;) Jag är ju Grönland-ambassadör nr 1, det vet du.

Fabulous said...

Det må du väl begripa att du inte kan skriva på norska? Det fattar ju inte jag =)

Unknown said...

Begriper ingenting jag. Google har väl en sån där fin översättarfunktion?;)