Jag röstar inte på Sverigedemokraterna – läs mer på www.sverigedemokraterna.de">”sverigedemokraterna"

Saturday, April 18, 2009

Ola Narr- är bloggen ute och cyklar nu?


Hej.

Denna parkpärla med något av centrala Oslos bästa utsikt ligger mellan den kaotiska Carl Berner-korsningen, tågbanan och det nyss renoverade, badvänliga Töyenbadet. Det är egentligen bara ett kort litet parkparti som du går genom på 5 minuter.
Sommartid döljer den mera vildvuxna parken sig bakom lummiga lövträd (mest grå som en våt vårdag just nu, som du ser på bilderna), med en öppen utsiktsplats på toppen som passar väl för grillning varma dagar när solen strålar värmer oss D-vitamintörstande människor. Utsikten är dock kanske inte lika slående som andra platser i Oslo, men du kan ta sikte både mot den roliga Töyenparken med Munchmuseet och det alldeles fantastiska andningshålet Botanisk hage som ligger längre ned i terrängen. Och då har du ju fått dig en fin promenad eller cykeltur.....På cykel ut från parken (beklagar snörvlande och spottande)


12 comments:

Siquidem said...

Blir nog en del hängande där i sommar, tror jag. Grilla? Jag tänkte vi kunde GRILLA?! :)

Marcus said...

Köper du flintastek då?

Siquidem said...

Jepp, och typ lax. Eller sojakorv. Skönt att det äntligen är vår i luften! GRILLA!!!!???

Unknown said...

Lax kan funka ja.... nu har jag plockat fram grillförklädet, engångs- grill, tallrikar, muggar (engångs) hemlagat öl. Nu behöver jag med andra ord bara en grillinbjudan... :)

Marcus said...

Efter lite vägledning av norska!! vänner som inte vågar kommentera, så säger jag bara: Hassan i P3.

Siquidem said...

GRILLA?! :)

Ja, att grilla och missbruka fråge- och utropstecken är gravt underskattat. Hassan med. Klart vi ska grilla! Lite för kallt än? Eller hur var det med det där att det inte finns dåligt väder?

Unknown said...

Tycker mest det är pinsamt att jag inte tog Hassanreferansen! http://www.sr.se/cgi-bin/p3/humor/unit.asp?unitID=2019&pubID=2183290

Kallt?!?!?!?!?!?!?! Som norrlänning går man ju ändå med långkalsonger fram till Valborg, men förstår din syn på saken:

http://www.dagbladet.no/art/forskning/kulde/3679925/

Usch vilken länknörd jag börjar bli.... jobba!

Siquidem said...

Haha, och så en bild på de två... självklart! :)

Jo, jag är norrlänning jag med, men tänkte mer på hur skoj det är att grilla nu jämfört med när det inte är tjäle upp till öronen. Eller nåt.

André said...

Jaja...nå begynner de gale grillerne sesongen! Jeg ser ikke noe galt i det å grille i parken. Men for oss som ikke gjør det og bare benytter parken for gjennomgang er grillsesong synonymt med illeluktende svidde kropper, krydret med gårsdagens rester av pølser og billige koteletter, som selvfølgelig ligger midt i gangveien der vi forsøker ta oss hjem fra arbeidet! God sommer til dere alle, med ønske om mye nedbør og kjølige ettermiddager!

Marcusellos said...

Alla är vi olika. Det ska man respektera. Angående väder, så är det hur som helst inget man kan påverka. Kläder kan man påverka (därav uttrycket: det finns inget dåligt väder...), viljan att göra det man har lust till kan kanske påverkas. Tänk hur fattig Oslo och många städer skulle varit utan dess gröna lungor. Parken åt folket, fritt fram för öldrickande, sätt upp gemensamma grillar där du tar med eget kol, fler offentliga toaletter, cykelstigar. Personligen så tror jag årets grilltrend blir att Grandiosa kommer med en grillpizza, så får vi kompletterat den norska nationalrätten en gång för alla!

André said...

Helt enig med deg der Marcus, folk skal selvfølgelig få være i parken, men så ille er det vel ikke for dere parkmennesker? Parken er åpen for alle, øldrikking slås vel heller ikke ned på av ordensmaken? Må alt tilrettelegges for parkfolket? Se alt søppel som ligger igjen i parkene mandag morgen, helt jævlig! Er det mangel på, eller fulle søppeldunker foreslår jeg at folk tar med seg søpla hjem! Det unnskylder ikke at folk legger det fra seg. Årets grilltrend tror jeg vi finner oppe i trærne. En liten luftpistol og vips så har man både gjøk og sisik, trost og stær på risten. Pip pip...mmm

Unknown said...

Oslo och dess invånare har ju i alltför lång tid skräpat ner staden såsom få andra världsmedborgare. Skottpengar på de som strör runt sig skräp? Riktigt så uppfriskande med kommentarer från andra än verktygsnördar på sidan:)