Jag röstar inte på Sverigedemokraterna – läs mer på www.sverigedemokraterna.de">”sverigedemokraterna"

Wednesday, April 29, 2009

Quiz i Oslo

Hej.

Sitter du på mycket kunskap och kunde tänka dig att spendera en afton i glada vänners lag, där du dessutom får briljera med ditt intellekt, då är pubquiz hemmaplan för dig, inte TV-soffan med hjärndöd underhållning som f.ex Paradise hotel, Let's dance, Stjärnor på is, eller (åhhh!!!) Det stora körslaget. Get a life och kom dig ut! Jag listar därför här några ställen som har underhållande och roande quiz i Oslo.

Alla quizers mor (kanske inte, men Stig håller quiz 2 platser) på Treffen varje fredag (som ju är en perfekt quizdag) och på Botsen tisdagar. Dessutom behöver man inte dricka på quiz, man kan vara där bara för att ha det kul också.

''Lyxquizen'', på vestkanten med gratis varm korv i något som heter lompe, och potatischips på bordet som garanterat sprider baciller inom ditt quizlag. Här måste man dock vara tidigt ute. Mina erfarenheter från två-tre besök säger att sista bordet blir upptaget ungefär en timme innan quizstart (quizoff?) på denna pub som delar namn med Arsenals gamla hemmaplan.

Söndagsquiz på Aker brygge kanske låter hemskt? Men söndag i sista Sovjetstaten Norge är ju allt av intresse stängt och valet mellan att se Tippeligafotboll eller göra annat är enkelt. Gör nåt annat! Vad som helst! Se färg torka, eller gå på quiz! Bra priser på denna quiz (undertecknades lag har vunnit resa med ''dansebåten'' här).

Dessa tre vill jag slå ett slag för, så följer några bubblare här.

Musiknörd?

Lättviktarquiz på Grünerløkka, för de som inte orkar bli placerade som nummer 7-10 på en riktig quiz, eller hur var det snickarna?

Och så tror jag dessa 1 och 2 (nätsidan är komiskt dåligt uppdaterad) centrala platserna har varsin quiz på torsdagkvällar.

6 comments:

Siquidem said...

Quiz, ja! Fantastiskt tidsförbruk och av och till ägande av idioter som inte vet att slaget vid Lützen var 1632 när vi tappade Norge. Hallå, eller! :)

Bra tips, som vanligt!

Marcus el Los said...

Ja, fast här i Norge består frågan oftare i: Hvilket år stod slaget ved Stikklestad? Har ikke peiling! Aner ikke! Pokker også!

Magnus said...

Stikklestad var jo i år 1030. Det er noe alle vet!
Artig at du, Marcus påstår at man ikke behøver å drikke og at man kun kan være der for å ha det moro. (Deler dine lagspillere det samme synet?)

Mar-cusellos said...

Jeg kunde faktisk också det Magnus, så det så..... Ja, mina lagkamrater är ju ofta ''hammered'' ut i andra omgång, så anar en viss oenighet här. Förresten blir det sommarquiz med Marcusellos som quizmaster i sommar också. Har börjalt peila in en dato!

M^GNUS said...

Jeg gleder meg til sommerquiz. Håper det blir en dato jeg ikke er borte på ferie.

parvina said...

I love your article.You can visit my website: spotify premium beta apk