Jag röstar inte på Sverigedemokraterna – läs mer på www.sverigedemokraterna.de">”sverigedemokraterna"

Tuesday, April 7, 2009

Oslo-guide för påsken


I år, ska jag för en gång skull fira påsk i Oslo. Tror bara det hänt en gång tidigare. Vad gör man då i en spökstad, när alla dragit till fjälls, inga butiker har öppet, få restauranter likaså, inga nyheter trycks upp och TV:n visar trötta repriser och påskenötter? Jag kunde ju rekommenderat böcker du bör läsa, men låter bli....

Tja, om vädret är med oss så vill jag slå på trumman för friluftsliv. Snön ligger faktisk fortfarande i Oslomarka, så sista (eller första) skidturen är alltid en möjlighet. Annars kan man ju alltid cykla eller promenera tvärs omkring i Tigerstaden och leta efter vårtecken. Strandstigarna på Bygdöy framstår nog lockande, och man kan ju alltid pausa vid en bänk och blicka ut över Oslofjorden. Eller man kan gå på topptur, ta trikken till Grefsen och gå upp till Grefsenkollen, se om restauranten/cafeet på toppen är öppet, eller ta med sig matsäck och blicka ut över staden. Du kan gå hit och se om de börjar bli färdiga? Eller se hur många tiggare du stöter under en promenad i centrum. Då de dessvärre men förståligt brukar vara mer på hugget under högtiderna. Trist och många trasiga människor....

Man kan också ta någon av båtarna ut i fjorden, till de vackra öarna. Trafikanten kör till priset av en vanlig bussbiljett. Speciellt Hovedöya kan rekommenderas så här i vårtider.

Tillåter vädret kan man ju alltid njuta en kaffe i solen, kanske på Innvik eller Ekebergrestauranten där den senare i alla fall är öppen. Annars är det quiz på Treffen som vanligt trots att det är långfredagen och vi egentligen bör(?) högtidlighålla Jesus korsfästelse.
Du kan också se fotboll från världens bästa fotbollsliga, men detta är ingen fotbollsblogg, så låter den ligga.

Som svensk vill jag också slå ett slag för att denna stolta butiken är öppen lördag. Då har jag belyst några alternativ under vårsolen, så kanske du inte behöver stå i en svettig bar hela påsken.

Glad påsk!

1 comment:

Siquidem said...

Många bra tips, som vanligt! Och de har kommit ganska långt med Jernbanetorget nu!

Stannar också hemma i påsken, har blivit ärkeförkyld lagom till ledigheten.

Har inte tagit mig i kragen och åkt båt än, det blir nästa projekt. När hostan slutat jävlas.

Ikea kan man alltid lita på! :)